\

Maklumat Haji

  |   SELAMAT MENJALANI KURSUS PERDANA HAJI 1436   |   SELAMAT BERANGKAT KE TANAH SUCI BAKAL HAJI 1436H SEMOGA MENDAPAT HAJI MABRUR   |   BAKAL HAJI 1436 BOLEH MEMBUAT PEMBAYARAN DAM DAN QURBAN DENGAN TABUNG HAJI DI MALAYSIA   |   <

Monday, October 10, 2011

Jemaah haji dinasihat menjaga imej dan maruah negara - titah Agong

PETALING JAYA: Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin bertitah agar jemaah haji Malaysia menjaga imej dan maruah negara apabila berada di Tanah Suci.
Baginda turut bertitah agar semua jemaah haji sentiasa mengikuti arahan pihak berkuasa tempatan serta peraturan-peraturan yang digariskan Tabung Haji kerana ia dilaksanakan untuk menjamin keselamatan jemaah serta melicinkan lagi proses mengerjakan haji.
"Beta berharap para jemaah sentiasa mengamalkan nilai-nilai murni terutamanya dalam kalangan jemaah haji itu sendiri, mengamalkan sikap bertolak ansur dan saling mengingati antara satu sama lain," titah Seri Paduka sambil mengucapkan selamat jalan kepada 447 jemaah haji yang akan berangkat ke tanah suci di Kompleks Tabung Haji di Kelana Jaya di sini hari ini.

Jemaah-jemaah tersebut terdiri daripada 206 lelaki dan 241 perempuan yang terpilih bagi penerbangan ke-36 tahun ini yang dijangkakan tiba di Madinah pada 11.50 malam (6.50 petang waktu Madinah). - Bernama

0 comments:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes