Friday, January 10, 2014

KURSUS ASAS HAJI 1435 HIJRAH

THWP telah membuat ketetapan untuk memilih 18 buah Masjid untuk menjalani Kursus Asas Haji pada tahun 1435 yang akan bermula pada 18 atau 19 Januari 2014. Pada tahun ini TH telah menetapkan bahawa pihak Masjid tidak mengenakan Bayaran Pendaftaran.


Nota Kursus akan diberi Percuma kepada Bakal Haji yang Terpilih pada 1435. TH akan memaklumkan masa untuk mengambil Nota Kursus di Pejabat TH.

Di Wilayah Persekutuan banyak Masjid yang menjalankan Kursus Asas Haji. Ada yang dianjurkan oleh Syarikat yang dibenarkan menguruskan Jemaah Haji. Ada orang perseorangan yang menjalani Kursus Asas Haji di Masjid. Ada Masjid sendiri menjalankan Kursus Asas Haji. Oleh itu bakal Haji 1435 hendaklah mengikuti Kursus Asas Haji yang di Anjurkan bersama TH dengan Masjid kerana TH akan memberi maklumat terkini berkaitan Pengurusan Haji, Kesihatan dan Ibadat Haji.

Masjid yang menjalani Kursus Asas Haji adalah di kawasan Selayang, Gombak, Keramat, Bangsar, Ulu Kelang, Wangsa Maju, Cheras, Sg Besi dan Taman Maluri.

Jika ingin mendapat maklumat yang lengkap sila email ke phptdwil@lth.gov.my dengan disertakan nama dan no IC sebagai rujukan.

SELAMAT MENJALANI KURSUS ASAS HAJI 1434

0 comments:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes