Wednesday, March 28, 2012

PEMERIKSAAN KESIHATAN 1433H

Pada 31 Mac 2012 Jabatan Kesihatan WP akan mengadakan Taklimat kepada Pegawai Perubatan Kerajaan dan Doktor dari Klinik Swasta bagi menjalankan Pemeriksaan Kesihatan kepada Bakal Haji 1433H. Semasa Taklimat tersebut akan dimaklumkan penemuan dan masalah semasa Haji 1432H dan member garis panduan untuk Pemeriksaan Kesihatan Bakal Haji. Selepas Taklimat Pegawai Perubatan akan di beri Nombor Daftar untuk tahun ini. Hanya Pegawai Perubatan yang mempunyai Nobor Daftar boleh membuat Pemeriksaan Kesihatan kepada Bakal Haji.
Bakal Haji 1433H dikehendaki menjalani Pemeriksaan Kesihatan yang di anjurkan oleh THWP dengan kerjasama Jabatan Kesihatan WP. THWP akan mengeluarkan surat panggilan Pemeriksaan Kesihatan pada tarikh dan masa yang ditentukan. Jika Bakal Haji tidak dapat hadir pada tarikh yang ditentukan boleh membuat pertukaran tarikh dengan dating ke THWP. THWP hanya akan membuat Pemeriksaan Kesihatan seramai 100 orang sehari. Sebelum datang membuat pemeriksaan kesihatan, bakal haji perlu mendapat Buku Rekod Rawatan dan melengkapkan muka surat 1 hingga 9. Pada muka surat 1 sila lekatkan gambar berukuran gambar kad pengenalanan.
Bakal Haji hendaklah membuat pemeriksaan kesihatan berkala di Klinik berhampiran untuk menstabilkan kedudukan penyakit yang dihidapi supaya semasa Pemeriksaan Kesihatan tiada masalah dan boleh diluluskan.
Tarikh pemeriksaan kesihatan akan dimaklumkan kemudian

0 comments:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes